Op 5 mei 2022, Bevrijdingsdag, wordt door een groep hiervoor gemotiveerde gewezen en actieve mariniers als eerbetoon voor iedereen die ergens ter wereld strijden of hebben gestreden een groots sportgala georganiseerd genaamd “Battle4Freedom” waar een ieder aan deel kan nemen.  Dit jaar staan alle battles in het teken van 77 jaar vrijheid.
Het wordt een onvergetelijke belevenis voor jong en oud, voor deelnemers én supporters.

WIE ZIJN WIJ?

Battle4Freedom is een initiatief van Meet the Marines, een organisatie van oud-mariniers. Zij vinden het belangrijk dat mensen zich bewust zijn én blijven van de waarde van vrijheid.

Battle4Freedom is erop gericht om mensen bewust te maken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat wat we nu in vrijheid kunnen doen, anderen voor gestreden hebben. Daarom koppelen we Battle4Freedom aan een goed doel, Hulp voor Helden

DE MISSIE

We vieren de vrijheid! Vrijheid is niet vanzelfsprekend, we moeten ons blijven realiseren hoe bijzonder dit is. Ook moeten we blijven stilstaan bij wat mensen in het verleden hebben gedaan – en nog steeds doen – om onze vrijheid te realiseren of te heroveren. Hoeveel mensen gaven en geven hun leven voor onze vrijheid?

Voor vrijheid is bloed, zweet en tranen gegeven. Er is gevochten op land, in de lucht en op het water. Militairen moesten zich verplaatsen te voet, (hard)lopend, op de fiets of door het water. We willen met ons evenement stilstaan bij de strijd voor vrijheid die zij hebben geleverd. Als eerbetoon gaan wij een battle aan. Wij gaan zwemmen, hardlopen, work-outs doen, wandelen of fietsen in vrijheid. Zo houden we met elkaar de herinnering levend.

 

Lijkt het u leuk om mee te doen of te supporteren of te sponsoren ??? Kijk op de site bekijk het filmpje en op de site staat ook hoe je jezelf hiervoor kunt inschrijven voor deelname om te (hard)lopen, fietsen, zwemmen maar ook nog meer sportief presteren maar ook voor sponsoring of gewoon om aan te moedigen.