Het maakt niet uit waar en hoe, bij elkaar of digitaal. Het gaat om het samen stil staan bij alle slachtoffers die hebben gevochten voor onze vrijheid. Een vrijheid waar wij al 76 jaar in mogen leven.

 

Tijdens de 2de Wereldoorlog was er geen vrijheid. Ontnomen aan iedereen en elkaar ontnomen. De macht bepaalde wie bleef leven en wie niet meer mócht leven. Een wreed gevecht dat zonder enige vorm van vrijheid werd gestreden.
Op 4 mei staan wij stil bij en herdenken wij allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het belang blijft groot dat wij samen blijven herdenken en aandacht blijven hebben voor vrede en vrijheid. Twee minuten stilte in Almere, voor de tweede keer vanuit het Stadhuis en zonder de fysieke aanwezigheid van publiek. Aangepast met inachtneming van alle overheidsrichtlijnen. De gemeente Almere en het bestuur van het Comité 4/5 mei Almere werken nauw samen om de online herdenking vorm te geven.

Vanaf 19.15 uur kunt u vanuit de Burgerzaal via live stream kijken naar de online Dodenherdenking in Almere. Tot aan de 2 minuten stilte kunt u luisteren naar burgemeester Franc Weerwind, Rob van de Meerberg die vertelt over ‘Ná 75 jaar vrijheid’, Nick Teunissen met zijn nieuwe vertolking ‘Februaristaking’, Melany Sharon en een ensemble van de Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg. De officiële onderdelen als de kranslegging, het eresaluut, het taptoe signaal en het Wilhelmus zijn onderdeel van het programma.

hier de link die toegang geeft tot de uitzending.

 

Bron: 4 en 5 mei comité Almere