Oud marinier Henk van Slooten (Lid in de orde van Oranje Nassau) is dinsdag 18 oktober jl. op 94 jarige leeftijd overleden. Na zijn tijd als marinier liet Henk van Slooten zich omscholen tot maatschappelijk werker. Na zijn pensionering zette hij zich in voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben.

Van Slooten diende twee jaar als marinier in het voormalig Nederlands-Indië. Hij hield er een trauma aan over en over zijn ervaringen daar vertelde hij later op verschillende scholen. Hij gaf leiding aan Jeugdland. Dat deed hij eerst in Almere Haven en later in Almere Stad. De Almeerder is bekend als de oprichter van Stichting Kindervakantieland en heeft zich jaren hard gemaakt voor minderbedeelde kinderen in Almere. Eerst als jeugdwerker, later door middel van zijn stichting.

De stichting Kindervakantieland organiseert elke zomer zes vakantieweken voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan. Op het Stadslandgoed De Kemphaan staat het tastbare resultaat van zijn inspanningen.

Bron: Almere deze week, 1Almere