Op 4 april 2020 zou een team van het Korps Mariniers op het parcours van de Rotterdam Marathon afleggen in recordtijd. Helaas is dit niet volgens plan gegaan.  Maar: het zou het Korps onwaardig zijn als er geen nieuwe poging in het werk zou worden gesteld.

De recordpoging is doorgeschoven naar 24 oktober 2020, de zaterdag voor de marathon van Rotterdam. Ook is de locatie veranderd, er wordt nu op een officieel marathonparcours op de vliegbasis Gilze-Rijen gelopen. Er wordt gelopen in camouflagebroek, T-shirt, gevechtslaarzen en een rugzak met een gewicht van 18,1 kg (40 Engelse ponden). Het te verbreken record staat op 4 uur, 16 minuten en 48 seconden op naam van de Engelse Mariniers.

“”Succes met de uitdaging om iedereen dan (weer) op de ‘piek’ te hebben,” aldus de Commandant van het Korps Mariniers, Brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry. Hoe mooi zou het zijn als het coronavirus op 24 oktober bedwongen is en we alsnog op waardige wijze het Royal Marines record uit de boeken kunnen lopen in het 355ste lustrumjaar van het Korps Mariniers? Dan vieren we met elkaar een dubbele overwinning!  Wij wensen u allen veel sterkte toe.””

 

Deze poging wordt uitgevoerd door operationele mariniers en oud-mariniers. Naast hun werk voeren de lopers 6 tot 8 trainingen per week uit. Doel is, buiten het verbreken van het wereldrecord, om fondsen te verwerven om (oud)mariniers te ondersteunen welke door enige vorm van kanker zijn getroffen. U kunt, daar gaat het mede om, doneren via onderstaande site    

http://www.wereldrecordspeedmars.nl/

Het geld komt terecht op de rekening van de stichting die speciaal voor dit doel is opgericht. Ook kunt u via deze site nog aanvullende informatie vinden, onder andere hoe u de recordpoging kunt volgen.