Beste leden/donateurs van COM Flevoland
En zo zitten we alweer in het najaar 2021. Hoogste tijd voor een update vanuit het bestuur.

Hopelijk heeft een ieder toch nog een beetje het zomergevoel kunnen creëren voor zichzelf en zijn naasten na de vermoeiende coronaperiode. Beperkingen zijn nagenoeg helemaal afgeschaald en
dit geeft gelukkig (weer) ruimte om elkaar weer te ontmoeten.

Het eerste event hebben we als afdeling al weer achter de rug en wel onze Algemene Leden Vergadering. Dit is altijd weer een moment om terug te kijken, financieel het huishoudboekje te tonen naar de leden, en onze plannen bekend te stellen voor het aankomende jaar. Het was onze 2e ALV en de opkomst was percentsgewijs niet slecht. Gelukkig weer een grotere opkomst dan de 1e ALV, dus dat gaat de goede kant op. Ook wij als bestuur hebben van deze ALV weer veel geleerd, m.n. de ruimte waar we de ALV gehouden hebben.
Voor de ALV in het voorjaar van 2022 zal in december 2021 de datum bekend gemaakt worden. Hiervan zal een apart bericht verstuurd worden met het verzoek om deze datum alvast vast te zetten in uw agenda. Wij blijven van mening: de leden maken de vereniging, dus een bezoek aan de ALV heeft zeker nut.

Als tweede event op 12 oktober natuurlijk de herdenking en onthulling van het monument door prinses Margriet van de Short Stirling waarvoor we waren uitgenodigd door de organisatie van de Gemeente Almere. Achteraf hebben we veel dank mogen ontvangen van het college voor onze steun bij het ceremonieel vlaggen hijsen en het aanreiken van de kransen .

De eerstvolgende gebeurtenis zal plaatsvinden op 20 november. Dan zal er landelijk deel genomen worden aan de herdenking bij het Mariniersmonument te Sittard. Ook hiervoor hebben wij een oproep geplaatst op de site waarop enkele leden zich aangemeld hebben.
Het bericht is via de volgende link te lezen: 55e herdenking mariniersmonument Sittard (UPDATE)

Mocht u nu denken, goh, ik had ook wel mee gewild…..meld u alsnog aan. Wie weet zijn er uitvallers en komt er alsnog een plekje vrij. Garanties kunnen wij niet meer geven want de sluitingsdatum is al geweest.
Niet geschoten is altijd mis, maar mariniers missen nooit!

Waar ik u ook nog op wil attenderen is ons Korpsdiner/Reünie op 14 december 2021. U kunt de details lezen via de volgende link: Korpsdiner – Reünie 2021 COM Flevoland

Ik spreek de wens uit dat wij elkaar op deze datum in levende lijve zullen ontmoeten en dat we er een gezellige avond met een hoog reünie gehalte van kunnen maken.
Via de link op de website zien we uw aanmelding graag asap verschijnen.

Met korpsgroet,

Frans van der Schuur
Voorzitter