Keur aan artiesten doen mee. Hoe de Veteranendag op 26 juni eruit komt te zien, is inmiddels duidelijk. Ondanks de te verwachten versoepelingen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag alleen een aangepast programma.

Dat betekent geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning, geen openbare medaille-uitreiking en geen publieke bijeenkomst op het Malieveld. Nederland viert Veteranendag op afstand, thuis voor de buis. Dat kan door het volgen van twee tv-uitzendingen op 26 juni, live vanuit Den Haag. De eerste om 13.00 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS, de tweede om 17.00 uur vanaf het Malieveld door Omroep Max.

Koninklijke Schouwburg Den Haag: plechtige start

Net als in 2020 wordt een openingsceremonie georganiseerd, nu in de Koninklijke Schouwburg, met bijzondere verhalen van vier veteranen, speciaal gearrangeerde muziek, gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en ondersteund door Stef Bos, Claudia de Breij en Snelle. Het aantal gasten dat aanwezig mag zijn, wordt later bepaald door de gemeente Den Haag. Het kan zijn dat dit er – net als vorig jaar – niet meer mogen zijn dan dertig, maar we hopen op meer. De NOS zendt dit programma live uit vanaf 13.00 uur.

 

Malieveld: Ode aan onze Veteranen

Nieuw is dit jaar een tweede programma waarin veteranenverhalen en muziek centraal staan, genoemd: ‘Ode aan onze Veteranen’. Ook in dit programma bijzondere veteranenverhalen, opgehaald vanuit het land, natuurlijk andere dan die vanuit de Haagse Schouwburg.  Ook het genre solisten verschilt van die uit het ochtendprogramma. Zo treden de 3JS op, Marcel Veenendaal van Di-Rect en Elske DeWall, allemaal onder begeleiding van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit programma wordt om 17.00 live uitgezonden door Omroep Max vanuit een besloten locatie op het Malieveld. Uiteraard zijn de programma’s tegen die tijd ook te volgen via een stream. Kijk daarvoor t.z.t op onze site.

 

Malieveld Online

Tussen deze twee programma’s in wordt een online-programma gepresenteerd vanuit de studio Malieveld. Dit speciaal voor de berichtgeving op FB en Insta en gericht op veteranenthema’s.

 

Bron: PR COM Flevoland