Afgelopen week, na de viering van 5 mei, hebben we in diverse media kunnen lezen dat er vrijheidsmarsen in den lande zijn georganiseerd, allen met een lengte van 76 kilometer. Dit is 1 kilometer voor ieder jaar dat we weer in vrijheid kunnen leven.

Ook is ons ter ore gekomen dat er, voor zover ons bekend, van het COM Flevoland tenminste 1 deelnemer is geweest die de mars heeft uitgelopen in Rotterdam, te weten Teus Bosch. Uiteraard is het geen wedstrijd maar een prestatiemars. Voor zover ons bekend is de mars op 9 verschillende locaties in den lande gelopen. Het bij ons bekend lid heeft zich na zijn Marinier-zijn bezig gehouden met onder andere deelname aan de DMRC, de Dutch Marines Rowing Chalenge, welke zich vorig jaar tot doel had gesteld voor sponsoring kriskras door Nederland een roeitocht te ondernemen van 750 kilometer. DMRC is ook gelieerd aan de stichting Help Onze Jongens Thuiskomen. Deze stichting stelt zich ten doel aandacht te genereren en begrip te vragen voor de gevolgen van posttraumatische stressstoornis,  onder meer bij (oud)mariniers en andere geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren met als belangrijkste doel (wetenschappelijk) onderzoek en projecten te ondersteunen gericht op het voorkomen en op het behandelen van PTSS om daardoor het leven met PTSS draaglijk(er) te maken. De wandelaars hebben tot nu toe op 5 mei voor zover bekend ongeveer twee duizend euro bij elkaar gewandeld. Door aandacht te vragen voor de gevolgen van PTSS, streeft de Stichting Help Onze Jongens Thuiskomen er naar fondsen te werven Het ultieme doel is om uiteindelijk zoveel als mogelijk het ontstaan van PTSS te voorkomen.

 

 

Mocht u geïnteresseerd zijn geworden of ook willen doneren kunt u hier uw donatie doen en voor informatie kunt u terecht op de site van de stichting Help ze thuiskomen.

 

Bron: PR COM Flevoland